Baklava sa čokoladom i lješnjacima

Baklava
  • Priprema
    30 min
  • Kuhanje
    1 h
  • Broj osoba
    30
Baklava

Sastojci

Koraci

Korak 1

U multipraktik dodati lješnjak, čokoladu i šećer. Miksati dok ne sameljete lješnjak i čokoladu.

Korak 2

Otopiti maslac.

Korak 3

Maslacem podmazati dno pekača 22x33 cm. Na dno pekača redati 10 jufki svaku premazujući maslacem. Preko rasporediti 1/3 smjese sa lješnjakom. Postupak ponoviti još dva puta. Preko poredati preostale jufke, svaku premazati maslacem. Baklavu izrezati.

Korak 4

Pećnicu zagrijati na 170°C. Peći 15 minuta, a zatim smanjiti temperaturu na 140°C i peći još 45 minuta.

Korak 5

U šerpu dodati šećer i vodu. Nakon što zavri kuhati 10 minuta. Skinuti s vatre. Dodati aromu vanilije i izmiješati.

Korak 6

Nakon što baklavu izvadite iz pećnice sačekajte da se ohladi 5 minuta a zatim je zalijte vrućom agdom.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!