-
Priprema20 min
-
Broj osoba10
Sastojci
Koraci
Na papiru za pečenje olovokom nacrtati dno kalupa 27 X 13 X 7 cm, četiri puta. Čokoladu otopiti i uz pomoć četke nanijeti na čistu stranu papira za pečenje, unutar nacrtanih pravougaonika. Ostaviti u zamrzivač dok vi pripremate kremu.
U zdjelu dodati vrhnje za kolače, slatko kondenzovano mlijeko i aromu vanilije. Miješati 3-4 minute uz pomoć miksera.
U manju zdjelu izvaditi 6 kašika kreme a ostatak podjeliti na 5 jednakih djelova. Čokoladu izvaditi iz zamrzivača.
Kalup obložiti plastičnom folijom.
Prvi dio kreme rasporediti na dno kalupa, posuti isjeckanim lješnjacima, a zatim staviti čokoladu. Opet namazati kremom, posuti lješnjacima i staviti čokoladu. Ponavljati postupak. Kolač završiti kremom.
Kolač ostaviti u zamrzivaču da stoji najmanje 4h.
Kolač izvaditi na tacnu, ukloniti foliju, posuti kakaom i ukrasiti preostalom kremom.
Možete poslužiti odmah.
Kolač čuvati u zamrzivaču.
Sladoled kolač
Sastojci
Follow The Directions
Na papiru za pečenje olovokom nacrtati dno kalupa 27 X 13 X 7 cm, četiri puta. Čokoladu otopiti i uz pomoć četke nanijeti na čistu stranu papira za pečenje, unutar nacrtanih pravougaonika. Ostaviti u zamrzivač dok vi pripremate kremu.
U zdjelu dodati vrhnje za kolače, slatko kondenzovano mlijeko i aromu vanilije. Miješati 3-4 minute uz pomoć miksera.
U manju zdjelu izvaditi 6 kašika kreme a ostatak podjeliti na 5 jednakih djelova. Čokoladu izvaditi iz zamrzivača.
Kalup obložiti plastičnom folijom.
Prvi dio kreme rasporediti na dno kalupa, posuti isjeckanim lješnjacima, a zatim staviti čokoladu. Opet namazati kremom, posuti lješnjacima i staviti čokoladu. Ponavljati postupak. Kolač završiti kremom.
Kolač ostaviti u zamrzivaču da stoji najmanje 4h.
Kolač izvaditi na tacnu, ukloniti foliju, posuti kakaom i ukrasiti preostalom kremom.
Možete poslužiti odmah.
Kolač čuvati u zamrzivaču.
Ocijeni