-
Priprema30 min
-
Kuhanje20 min
-
Broj osoba8
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodati brašno, so, jaje i vodu. Miješati dok ne dobijete glatko tijesto. Ukoliko bude potrebno dodati još brašna. Pripremljeno tijesto ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi najmanje 20 minuta.
Luk sitno isjeckati. U tavi zagrijati ulje, dodati mljeveno meso. Pržiti dok ne meso dobije smeđu boju, zatim dodati luk, so i biber. Pržiti još 3-4 minute, a zatim skinuti s vatre.
Tijesto podijeliti na 8 jednakih dijelova. Oblikovati loptice. Svaku razvući uz pomoć oklagije. Na sredinu svakog tijesta rasporediti 2 kašike smjese s mesom. Zatvoriti tijesto tako što ćete preklopiti lijevu i desnu stranu, a zatim gornju i donju.
Zagrijati tavu s neprijanjajućim dnom. Peći dok tijesto ne porumeni s obje strane.
Namazati otopljenim maslacem i poslužiti.
Gözleme
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodati brašno, so, jaje i vodu. Miješati dok ne dobijete glatko tijesto. Ukoliko bude potrebno dodati još brašna. Pripremljeno tijesto ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi najmanje 20 minuta.
Luk sitno isjeckati. U tavi zagrijati ulje, dodati mljeveno meso. Pržiti dok ne meso dobije smeđu boju, zatim dodati luk, so i biber. Pržiti još 3-4 minute, a zatim skinuti s vatre.
Tijesto podijeliti na 8 jednakih dijelova. Oblikovati loptice. Svaku razvući uz pomoć oklagije. Na sredinu svakog tijesta rasporediti 2 kašike smjese s mesom. Zatvoriti tijesto tako što ćete preklopiti lijevu i desnu stranu, a zatim gornju i donju.
Zagrijati tavu s neprijanjajućim dnom. Peći dok tijesto ne porumeni s obje strane.
Namazati otopljenim maslacem i poslužiti.
Ocijeni