-
Priprema15 min
-
Kuhanje45 min
-
Broj osoba8
Sastojci
Koraci
Savršeni ljetni desert s breskvama, koji odlično ide uz sladoled od vanilije.
Maslac izrezati na kockice.
U multipraktik dodati maslac, brašno i so. Izmiješati.
Dodati vodu i miješati dok se sastojci ne sjedine.
Tijesto zamotati u plastičnu foliju i ostaviti u frižider da odstoji najmanje 30 minuta.
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Breskve prepoloviti, a zatim izrezati na takne kriške.
Dodati ih u zdjelu zajedno sa sokom od limuna, šećerom, brašnom i cimetom. Lagano izmiješati.
Na pobrašnjenoj površini razvaljati tijesto u obliku kruga.
Tijesto prebaciti na pleh obložen papirom za pečenje.
Po tijestu ravnomjerno rasporediti breskve, ostavljajući 5 cm od krajeva prazno.
Lagano krajeve preklopiti preko breskvi.
Jaje izmješati s vodom. Premazati tijesto.
Peći oko 45 minuta ili dok ne porumeni.
Ostaviti 30 minuta da se ohladi, posuti šećerom u prahu i poslužiti uz sladoled od vanilije.
Galette s breskvama
Sastojci
Follow The Directions
Savršeni ljetni desert s breskvama, koji odlično ide uz sladoled od vanilije.
Maslac izrezati na kockice.
U multipraktik dodati maslac, brašno i so. Izmiješati.
Dodati vodu i miješati dok se sastojci ne sjedine.
Tijesto zamotati u plastičnu foliju i ostaviti u frižider da odstoji najmanje 30 minuta.
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Breskve prepoloviti, a zatim izrezati na takne kriške.
Dodati ih u zdjelu zajedno sa sokom od limuna, šećerom, brašnom i cimetom. Lagano izmiješati.
Na pobrašnjenoj površini razvaljati tijesto u obliku kruga.
Tijesto prebaciti na pleh obložen papirom za pečenje.
Po tijestu ravnomjerno rasporediti breskve, ostavljajući 5 cm od krajeva prazno.
Lagano krajeve preklopiti preko breskvi.
Jaje izmješati s vodom. Premazati tijesto.
Peći oko 45 minuta ili dok ne porumeni.
Ostaviti 30 minuta da se ohladi, posuti šećerom u prahu i poslužiti uz sladoled od vanilije.
Ocijeni