Galette s breskvama

Galette s breskvama
  • Priprema
    15 min
  • Kuhanje
    45 min
  • Broj osoba
    8

Sastojci

Koraci

Savršeni ljetni desert s breskvama, koji odlično ide uz sladoled od vanilije.

Korak 1

Maslac izrezati na kockice.

Korak 2

U multipraktik dodati maslac, brašno i so. Izmiješati.

Korak 3

Dodati vodu i miješati dok se sastojci ne sjedine.

Korak 4

Tijesto zamotati u plastičnu foliju i ostaviti u frižider da odstoji najmanje 30 minuta.

Korak 5

Pećnicu zagrijati na 180°C.

Korak 6

Breskve prepoloviti, a zatim izrezati na takne kriške.

Korak 7

Dodati ih u zdjelu zajedno sa sokom od limuna, šećerom, brašnom i cimetom. Lagano izmiješati.

Korak 8

Na pobrašnjenoj površini razvaljati tijesto u obliku kruga.

Korak 9

Tijesto prebaciti na pleh obložen papirom za pečenje.

Korak 10

Po tijestu ravnomjerno rasporediti breskve, ostavljajući 5 cm od krajeva prazno.

Korak 11

Lagano krajeve preklopiti preko breskvi.

Korak 12

Jaje izmješati s vodom. Premazati tijesto.

Korak 13

Peći oko 45 minuta ili dok ne porumeni.

Korak 14

Ostaviti 30 minuta da se ohladi, posuti šećerom u prahu i poslužiti uz sladoled od vanilije.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!