-
Priprema20 min
-
Kuhanje35 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Klasična lazanja je ukusna, ali će vas i lazanja s tikvicama oduševiti.
Pećnicu zagrijati na 190°C.
Tikvicu po dužini izrezati na tanke kriške.
Tikvicu premjestiti u zdjelu, posoliti i ostaviti da odstoji 15 minuta. So će vam pomoći da odstranite višak tečnosti iz tikvica.
U tavi zagrijati ulje. Dodati luk i bijeli luk.
Pržiti oko 1 minute a zatim dodati mljeveno meso.
Začiniti biberom i soli.
Pržiti oko 5 minuta, a zatim dodati paradajz.
Smanjiti temperaturu i kuhati 10 - 15 minuta ili dok smjesa ne postane gusta.
U drugu zdjelu dodati krem sir i jaje. Izmiješati.
Tikvice posušiti kuhinjskim papirom.
U pekač 22 x 33 cm rasporediti 1/3 smjese s mesom, 1/3 tikvica i 1/3 naribanog sira.
Postupak ponoviti još 2 puta.
Peći oko 30 - 45 minuta.
Ostaviti da odstoji 10 minuta, a zatim poslužiti.
Lazanja s tikvicom
Sastojci
Follow The Directions
Klasična lazanja je ukusna, ali će vas i lazanja s tikvicama oduševiti.
Pećnicu zagrijati na 190°C.
Tikvicu po dužini izrezati na tanke kriške.
Tikvicu premjestiti u zdjelu, posoliti i ostaviti da odstoji 15 minuta. So će vam pomoći da odstranite višak tečnosti iz tikvica.
U tavi zagrijati ulje. Dodati luk i bijeli luk.
Pržiti oko 1 minute a zatim dodati mljeveno meso.
Začiniti biberom i soli.
Pržiti oko 5 minuta, a zatim dodati paradajz.
Smanjiti temperaturu i kuhati 10 - 15 minuta ili dok smjesa ne postane gusta.
U drugu zdjelu dodati krem sir i jaje. Izmiješati.
Tikvice posušiti kuhinjskim papirom.
U pekač 22 x 33 cm rasporediti 1/3 smjese s mesom, 1/3 tikvica i 1/3 naribanog sira.
Postupak ponoviti još 2 puta.
Peći oko 30 - 45 minuta.
Ostaviti da odstoji 10 minuta, a zatim poslužiti.