Lazanja s tikvicom

Lazanja s tikvicom
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    35 min
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Klasična lazanja je ukusna, ali će vas i lazanja s tikvicama oduševiti.

Korak 1

Pećnicu zagrijati na 190°C.

Korak 2

Tikvicu po dužini izrezati na tanke kriške.

Korak 3

Tikvicu premjestiti u zdjelu, posoliti i ostaviti da odstoji 15 minuta. So će vam pomoći da odstranite višak tečnosti iz tikvica.

Korak 4

U tavi zagrijati ulje. Dodati luk i bijeli luk.

Korak 5

Pržiti oko 1 minute a zatim dodati mljeveno meso.

Korak 6

Začiniti biberom i soli.

Korak 7

Pržiti oko 5 minuta, a zatim dodati paradajz.

Korak 8

Smanjiti temperaturu i kuhati 10 - 15 minuta ili dok smjesa ne postane gusta.

Korak 9

U drugu zdjelu dodati krem sir i jaje. Izmiješati.

Korak 10

Tikvice posušiti kuhinjskim papirom.

Korak 11

U pekač 22 x 33 cm rasporediti 1/3 smjese s mesom, 1/3 tikvica i 1/3 naribanog sira.

Korak 12

Postupak ponoviti još 2 puta.

Korak 13

Peći oko 30 - 45 minuta.

Korak 14

Ostaviti da odstoji 10 minuta, a zatim poslužiti.

Pogledajte još