-
Priprema30 min
-
Kuhanje50 min
-
Broj osoba40
Sastojci
Koraci
Lješnjake tostirati, oguliti a zatim samljeti.
400 g čokolade za kuhanje što sitnije isjeckati.
Pećnicu zagrijati na 150°C.
Maslac otopiti.
Staviti jednu jufku, premazati maslacem, posuti s 4 - 5 kašika fila. Zatim staviti drugu jufku malo ispod druge, premazati maslacem i posuti s 4 - 5 kašika fila.
Zarolati i izrezati na željene veličine.
Ružice peći oko 50 minuta ili dok ne porumene.
Dok se ružice peku, napraviti agdu.
U šerpu staviti šećer zajedno s vodom, nakon što zavri kuhati još 10 minuta.
Vrelim sirupom zaliti vrele ružice.
Kada se ružice ohlade, 300 g tamne čokolade otopiti na pari s vrhnjem za kolače.
Ostaviti da se malo ohladi, a zatim izmiješati uz pomoć miksera.
Topingom ukrasiti ružice i ostaviti u frižider da se ohlade.
Ružice s lješnjacima
Sastojci
Follow The Directions
Lješnjake tostirati, oguliti a zatim samljeti.
400 g čokolade za kuhanje što sitnije isjeckati.
Pećnicu zagrijati na 150°C.
Maslac otopiti.
Staviti jednu jufku, premazati maslacem, posuti s 4 - 5 kašika fila. Zatim staviti drugu jufku malo ispod druge, premazati maslacem i posuti s 4 - 5 kašika fila.
Zarolati i izrezati na željene veličine.
Ružice peći oko 50 minuta ili dok ne porumene.
Dok se ružice peku, napraviti agdu.
U šerpu staviti šećer zajedno s vodom, nakon što zavri kuhati još 10 minuta.
Vrelim sirupom zaliti vrele ružice.
Kada se ružice ohlade, 300 g tamne čokolade otopiti na pari s vrhnjem za kolače.
Ostaviti da se malo ohladi, a zatim izmiješati uz pomoć miksera.
Topingom ukrasiti ružice i ostaviti u frižider da se ohlade.
Ocijeni