-
Priprema20 min
-
Kuhanje45 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
Paradajz sos: Luk sitno isjeckati, paradajz izrezati na male komade.
U šerpi zagrijati 4 kašike ulja.
Dodati luk i majčinu dušicu. Pržiti oko 1 minute.
Dodati šećer. Pržiti 2-3 minute ili dok se luk ne karamelizuje.
Zatim dodati paradajz pastu, paradajz, vodu, origano, biber i so. Promiješati.
Nakon što zavri skinuti s vatre.
Meso: U dubokoj tavi zagrijati 4 kašike ulja.
Dodati mljeveno meso.
Pržiti 4-5 minuta ili dok meso ne poprimi smeđu boju.
Mesu dodati polovicu dobijenog paradajz sosa, so i biber. Izmiješati i skinuti s vatre.
Bechamel sos: U šerpi otopiti maslac.
Dodati brašno i izmješati.
Mlijeko dodavati iz više puta uz stalno miješanje.
Čim zavri skinuti s vatre.
Začiniti biberom i soli.
Dodati žumanjke i 50 g naribanog parmezana.
Miješati dok se sastojci ne sjedine.
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Preostali sos od paradajza rasporediti po pekaču 24x36 cm.
Pastu puniti smjesom od mesa.
Punjenu pastu redati u pekač, preko paradajz sosa.
Preko ravnomjerno preliti bechamel sos i posuti preostalim naribanim parmezanom.
Pokriti aluminijskom folijom.
Peći 30 minuta.
Skinuti aluminijsku foliju i peći još 15 minuta.
Poslužiti s listovima svježeg bosiljaka.
Cannelloni s mljevenim mesom
Sastojci
Follow The Directions
Paradajz sos: Luk sitno isjeckati, paradajz izrezati na male komade.
U šerpi zagrijati 4 kašike ulja.
Dodati luk i majčinu dušicu. Pržiti oko 1 minute.
Dodati šećer. Pržiti 2-3 minute ili dok se luk ne karamelizuje.
Zatim dodati paradajz pastu, paradajz, vodu, origano, biber i so. Promiješati.
Nakon što zavri skinuti s vatre.
Meso: U dubokoj tavi zagrijati 4 kašike ulja.
Dodati mljeveno meso.
Pržiti 4-5 minuta ili dok meso ne poprimi smeđu boju.
Mesu dodati polovicu dobijenog paradajz sosa, so i biber. Izmiješati i skinuti s vatre.
Bechamel sos: U šerpi otopiti maslac.
Dodati brašno i izmješati.
Mlijeko dodavati iz više puta uz stalno miješanje.
Čim zavri skinuti s vatre.
Začiniti biberom i soli.
Dodati žumanjke i 50 g naribanog parmezana.
Miješati dok se sastojci ne sjedine.
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Preostali sos od paradajza rasporediti po pekaču 24x36 cm.
Pastu puniti smjesom od mesa.
Punjenu pastu redati u pekač, preko paradajz sosa.
Preko ravnomjerno preliti bechamel sos i posuti preostalim naribanim parmezanom.
Pokriti aluminijskom folijom.
Peći 30 minuta.
Skinuti aluminijsku foliju i peći još 15 minuta.
Poslužiti s listovima svježeg bosiljaka.