-
Priprema20 min
-
Kuhanje15 min
-
Broj osoba8
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodati mljeveno meso, luk, bijeli luk u granulama, 1/2 male kašike soli, biber, kumin, 1 malu kašiku paprike, peršun, jaje i krušne mrvice. Izmiješati.
Dobijenu smjesu podijeliti na 8 jednakih dijelova.
U svaki dio staviti kockicu edamera i oblikovati lopticu.
U tavi zagrijati suncokretovo ulje. Peći mesne okruglice nekoliko minuta, dok ne porumene.
Lisnato tijesto razvaljati i izrezati na trakice.
Za svaku mesnu okruglicu potrebne su vam četiri trakice lisnatog tijesta.
Mesne okruglice poredati na pleh obložen papirom za pečenje.
Prve dvije trakice staviti kao "X", a druge dvije kao "+", krajeve spojiti ispod okruglice.
Tijesto premazati žumanjkom u posuti crnim susamom.
Peći na 190°C oko 15 minuta.
U zdjelu dodati jogurt, bijeli luk, 1/4 male kašike soli, kopar i 1/2 male kašike paprike. Izmiješati.
Mesne okruglice poslužiti s umakom od jogurta.
Mesne okruglice s lisnatim tijestom
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodati mljeveno meso, luk, bijeli luk u granulama, 1/2 male kašike soli, biber, kumin, 1 malu kašiku paprike, peršun, jaje i krušne mrvice. Izmiješati.
Dobijenu smjesu podijeliti na 8 jednakih dijelova.
U svaki dio staviti kockicu edamera i oblikovati lopticu.
U tavi zagrijati suncokretovo ulje. Peći mesne okruglice nekoliko minuta, dok ne porumene.
Lisnato tijesto razvaljati i izrezati na trakice.
Za svaku mesnu okruglicu potrebne su vam četiri trakice lisnatog tijesta.
Mesne okruglice poredati na pleh obložen papirom za pečenje.
Prve dvije trakice staviti kao "X", a druge dvije kao "+", krajeve spojiti ispod okruglice.
Tijesto premazati žumanjkom u posuti crnim susamom.
Peći na 190°C oko 15 minuta.
U zdjelu dodati jogurt, bijeli luk, 1/4 male kašike soli, kopar i 1/2 male kašike paprike. Izmiješati.
Mesne okruglice poslužiti s umakom od jogurta.