Tijesto za pide

Tijesto za pide
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    15 min
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodati brašno, so, kvasac, šećer, toplu vodu i maslac.

Korak 2

Miješati dok ne dobijete glatko, elastično tijesto.

Korak 3

Tijesto podijeliti na 4 dijela, oblikovati loptice.

Korak 4

Poredati na pobrašnjen pleh, pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti na toplom mjestu najmanje 30 minuta.

Korak 5

Zagrijati pećnicu na najveću temperaturu.

Korak 6

Pobrašniti radnu površinu. Svaku lopticu razvaljati ovalno.

Korak 7

Na sve staviti po 50 g naribanog edamera, preklopiti sa strana po 1 cm.

Korak 8

Po želji preko sira redati paradajz, papriku, suho meso i sudžuku.

Korak 9

Peći oko 7 minuta.

Korak 10

Izvaditi iz pećnice, poslužiti s peršunom.

Korak 11
Tijesto za pide

Pide s edamerom i sudžukom.

Korak 12
pide-sa-suhim-mesom

Pide s edamerom, ljutom paprikom i suhim mesom.

Korak 13

Pide s edamerom, paprikom i pikolo paradajzom.

Pogledajte još