-
Priprema10 min
-
Kuhanje50 min
-
Broj osoba16
Sastojci
Koraci
Kvinoju oprati pod mlazom hladne vode.
U šerpu dodati kvinoju, vodu i so.
Nakon što zavri smanjiti temperaturu i kuhati na laganoj vatri oko 15 minuta.
Sačekati da se kvinoja skroz ohladi.
Pećnicu zagrijati na 175°C.
U zdjelu dodati kvinoju, luk, tunu, jaja, peršun, biber, papriku i bijeli luk u granulama. Izmiješati.
Smjesu podijeliti na 16 jednakih dijelova. Oblikovati pljeskavice.
Redati na pleh obložen papirom za pečenje.
Peći 25-30 minuta.
U manju zdjelu dodati jogurt, tahini i sok od limuna. Izmiješati.
Pljeskavice poslužiti s umakom.
Zdrave pljeskavice od tune i kvinoje
Sastojci
Follow The Directions
Kvinoju oprati pod mlazom hladne vode.
U šerpu dodati kvinoju, vodu i so.
Nakon što zavri smanjiti temperaturu i kuhati na laganoj vatri oko 15 minuta.
Sačekati da se kvinoja skroz ohladi.
Pećnicu zagrijati na 175°C.
U zdjelu dodati kvinoju, luk, tunu, jaja, peršun, biber, papriku i bijeli luk u granulama. Izmiješati.
Smjesu podijeliti na 16 jednakih dijelova. Oblikovati pljeskavice.
Redati na pleh obložen papirom za pečenje.
Peći 25-30 minuta.
U manju zdjelu dodati jogurt, tahini i sok od limuna. Izmiješati.
Pljeskavice poslužiti s umakom.