- Kuhinja: Turska
- Težina: Lagano
-
Priprema30 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba9
Sastojci
Koraci
Pire: U zdjelu dodati kuhani krompir, maslac, mlijeko i 1 malu kašiku soli. Napraviti pire. Ravnomjerno rasporediti na dno pekača.
Polpete: U zdjelu dodati mljeveno meso, krušne mrvice, 1 kašiku suhog peršuna, 1 mala kašiku soli, biber i slatku papriku. Izmiješati. Podijeliti na 9 jednakih dijelova. Oblikovati polpete.
U tavi zagrijati suncokretovo ulje. Zapeći polpete sa svih strana. Izvaditi iz tave. Polpete lagano utisnuti u pire.
Umak: U istu tavu dodati paradajz pastu, paradajz sos i1 kašiku peršuna. Nakon što zavri kuhati na laganoj vatri oko 5 minuta. Dobijeni umak preliti preko polpeta.
Polpete posuti naribanim edamerom.
Peći na 180°C, 10-15 min ili dok se sir ne otopi.
Polpete s pireom
Sastojci
Follow The Directions
Pire: U zdjelu dodati kuhani krompir, maslac, mlijeko i 1 malu kašiku soli. Napraviti pire. Ravnomjerno rasporediti na dno pekača.
Polpete: U zdjelu dodati mljeveno meso, krušne mrvice, 1 kašiku suhog peršuna, 1 mala kašiku soli, biber i slatku papriku. Izmiješati. Podijeliti na 9 jednakih dijelova. Oblikovati polpete.
U tavi zagrijati suncokretovo ulje. Zapeći polpete sa svih strana. Izvaditi iz tave. Polpete lagano utisnuti u pire.
Umak: U istu tavu dodati paradajz pastu, paradajz sos i1 kašiku peršuna. Nakon što zavri kuhati na laganoj vatri oko 5 minuta. Dobijeni umak preliti preko polpeta.
Polpete posuti naribanim edamerom.
Peći na 180°C, 10-15 min ili dok se sir ne otopi.