-
Priprema20 min
-
Kuhanje20 min
-
Broj osoba16
Sastojci
Koraci
Šerbet: U šerpu dodati 330 g šećera i vodu. Kuhati na laganoj vatri dok se šećer ne otopi.
Krema: U šerpu dodati mlijeko, gustin, kakao i 120 g šećera. Kuhati na laganoj vatri dok ne dobijete gustu kremu. Zatim dodati maslac i isjeckanu čokoladu. Miješati dok se ne otope.
Na dno pekača 28x28 cm poredati dvopek. Zaliti šerbetom. Sačekati 10-tak minuta, a zatim preko rasporediti kremu.
Ohladiti u frižideru.
Šlag: U zdjelu dodati vrhnje za kolače, šećer u prahu i aromu vanlije. Miješati dok ne dobijete šlag. Šlag rasporediti preko kreme.
Posuti kokosom i naribanom čokoladom za kuhanje.
Kolač s dvopekom
Sastojci
Follow The Directions
Šerbet: U šerpu dodati 330 g šećera i vodu. Kuhati na laganoj vatri dok se šećer ne otopi.
Krema: U šerpu dodati mlijeko, gustin, kakao i 120 g šećera. Kuhati na laganoj vatri dok ne dobijete gustu kremu. Zatim dodati maslac i isjeckanu čokoladu. Miješati dok se ne otope.
Na dno pekača 28x28 cm poredati dvopek. Zaliti šerbetom. Sačekati 10-tak minuta, a zatim preko rasporediti kremu.
Ohladiti u frižideru.
Šlag: U zdjelu dodati vrhnje za kolače, šećer u prahu i aromu vanlije. Miješati dok ne dobijete šlag. Šlag rasporediti preko kreme.
Posuti kokosom i naribanom čokoladom za kuhanje.