-
Priprema10 min
-
Kuhanje1 h i 30 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Pećnicu zagrijati na 250°C.
Krompir oprati, osušiti i svaki posebno zamotati u aluminijsku foliju.
Poredati ih na dno pećnice, a preko staviti pleh (pleh treba dodirivati krompir).
Peći 1 h i 30 min.
Kriške suhog mesa zapeći u tavi, kako bi postale hrskave.
Izvaditi krompir iz pećnice.
Skinuti aluminijsku foliju.
Dužinom na krompiru napraviti veliki, duboki rez.
U krompir dodati maslac, mozzarellu i so. Miješati dok se maslac i mozzarella ne otope.
Dodati kisele krastavce i izmiješati.
Poslužiti sa suhim mesom.
Krompir sa suhim mesom
Sastojci
Follow The Directions
Pećnicu zagrijati na 250°C.
Krompir oprati, osušiti i svaki posebno zamotati u aluminijsku foliju.
Poredati ih na dno pećnice, a preko staviti pleh (pleh treba dodirivati krompir).
Peći 1 h i 30 min.
Kriške suhog mesa zapeći u tavi, kako bi postale hrskave.
Izvaditi krompir iz pećnice.
Skinuti aluminijsku foliju.
Dužinom na krompiru napraviti veliki, duboki rez.
U krompir dodati maslac, mozzarellu i so. Miješati dok se maslac i mozzarella ne otope.
Dodati kisele krastavce i izmiješati.
Poslužiti sa suhim mesom.