Krompir sa suhim mesom

Krompir sa suhim mesom
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    1 h i 30 min
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Korak 1

Pećnicu zagrijati na 250°C.

Korak 2

Krompir oprati, osušiti i svaki posebno zamotati u aluminijsku foliju.

Korak 3

Poredati ih na dno pećnice, a preko staviti pleh (pleh treba dodirivati krompir).

Korak 4

Peći 1 h i 30 min.

Korak 5

Kriške suhog mesa zapeći u tavi, kako bi postale hrskave.

Korak 6

Izvaditi krompir iz pećnice.

Korak 7

Skinuti aluminijsku foliju.

Korak 8

Dužinom na krompiru napraviti veliki, duboki rez.

Korak 9

U krompir dodati maslac, mozzarellu i so. Miješati dok se maslac i mozzarella ne otope.

Korak 10

Dodati kisele krastavce i izmiješati.

Korak 11

Poslužiti sa suhim mesom.

Pogledajte još