Focaccia s ružmarinom

Focaccia s ružmarinom
  • Priprema
    15 min
  • Kuhanje
    25 min
  • Broj osoba
    8

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodati mlijeko, 150 ml vode, šećer i kvasac. Izmiješati. Sačekati 5-10 minuta da se kvasac aktivira.

Korak 2

Dodati 100 ml maslinovog ulja, brašno, griz i so. Miješati dok ne dobijete glatko tijesto.

Korak 3

Pokriti plastičnom folijom i ostaviti na toplom mjestu oko 90 minuta.

Korak 4

Kalup dijametra 26 cm pouljiti.

Korak 5

Prebaciti tijesto u kalup, lagano spljoštiti rukama i ostaviti da odmara 30 minuta.

Korak 6

U manju zdjelu dodati 50 ml vode i 2 kašike maslinovog ulja. Izmiješati i s tim premazati tijesto.

Korak 7

Prstima napraviti udubljenja i rasporediti ružmarin.

Korak 8

Peći na 180°C oko 25 minuta.

Pogledajte još