-
Priprema30 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodati pileća prsa, 1/2 male kašike soli, 1/2 male kašike kumina, 1/4 male kašike kurkume, biber i papriku.
Izmiješati i ostaviti da se marinira najmanje 20 minuta.
U multipraktik dodati luk, bijeli luk, đumbir i 120 ml vode. Izmiksati.
U dubokoj tavi otopiti maslac.
Dodati piletinu i pržiti dok ne poprimi boju sa svih strana.
Piletinu izvaditi na tanjir i ostaviti po strani, a u tavu dodati smjesu s lukom.
Kuhati uz povremeno miješanje dok sva tečnost ne ispari.
Zatim dodati preostalu so, kumin, kurkumu i paradajz pastu. Izmiješati i kuhati oko 1 minute.
Dodati piletinu, grčki jogut i prostalu vodu. Izmiješati.
Nakon što zavri smanjiti temperaturu i kuhati poklopljeno 20 minuta.
Skinuti poklopac, dodati garam masalu i vrhnje. Izmiješati i kuhati još 5-10 minuta ili dok ne bude dovoljno gusto.
Poslužiti s rižom.
Pileći curry
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodati pileća prsa, 1/2 male kašike soli, 1/2 male kašike kumina, 1/4 male kašike kurkume, biber i papriku.
Izmiješati i ostaviti da se marinira najmanje 20 minuta.
U multipraktik dodati luk, bijeli luk, đumbir i 120 ml vode. Izmiksati.
U dubokoj tavi otopiti maslac.
Dodati piletinu i pržiti dok ne poprimi boju sa svih strana.
Piletinu izvaditi na tanjir i ostaviti po strani, a u tavu dodati smjesu s lukom.
Kuhati uz povremeno miješanje dok sva tečnost ne ispari.
Zatim dodati preostalu so, kumin, kurkumu i paradajz pastu. Izmiješati i kuhati oko 1 minute.
Dodati piletinu, grčki jogut i prostalu vodu. Izmiješati.
Nakon što zavri smanjiti temperaturu i kuhati poklopljeno 20 minuta.
Skinuti poklopac, dodati garam masalu i vrhnje. Izmiješati i kuhati još 5-10 minuta ili dok ne bude dovoljno gusto.
Poslužiti s rižom.