-
Priprema10 min
-
Kuhanje1h i 20 min
Sastojci
Koraci
Pećnicu zagrijati na 150°C.
U zdjelu dodati žumanjke sa šećerom. Miješati električnim mikserom 3-4 minute.
Zatim dodati aromu vanilije i miješati još 1-2 minuta.
Dodati otopljeni maslac i mješati još 2-3 minute.
Vrijeme je za brašno. Dodavati po jednu kašiku brašna i izmiješati prije nego što dodate sljedeću. Trebate dobiti gustu smjesu i bez grudvica.
Smjesi dodavati malo po malo vrućeg mlijeka miješajući ručnom mutilicom.
Smjesu na trenutak ostaviti po strani i za to vrijeme umutiti bjelanjke.
U zdjelu dodati bjelanjke i limunov sok. Miješati dok ne dobijete snijeg od bjelanjka.
Postepeno dodavati bjelanjke u prethodno pripremljenu smjesu. Miješati mutilicom.
Pekač 20x20 cm obložiti papirom za pečenje. Izliti tijesto. Kolač peći 80 minuta.
Kada se kolač ispeče, ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga ostaviti da odstoji u frižideru još nekoliko sati.
Važno je da bude ohlađen u frižideru prije nego što kolač izvadite iz pekača i izrežete.
Magični kolač
Sastojci
Follow The Directions
Pećnicu zagrijati na 150°C.
U zdjelu dodati žumanjke sa šećerom. Miješati električnim mikserom 3-4 minute.
Zatim dodati aromu vanilije i miješati još 1-2 minuta.
Dodati otopljeni maslac i mješati još 2-3 minute.
Vrijeme je za brašno. Dodavati po jednu kašiku brašna i izmiješati prije nego što dodate sljedeću. Trebate dobiti gustu smjesu i bez grudvica.
Smjesi dodavati malo po malo vrućeg mlijeka miješajući ručnom mutilicom.
Smjesu na trenutak ostaviti po strani i za to vrijeme umutiti bjelanjke.
U zdjelu dodati bjelanjke i limunov sok. Miješati dok ne dobijete snijeg od bjelanjka.
Postepeno dodavati bjelanjke u prethodno pripremljenu smjesu. Miješati mutilicom.
Pekač 20x20 cm obložiti papirom za pečenje. Izliti tijesto. Kolač peći 80 minuta.
Kada se kolač ispeče, ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga ostaviti da odstoji u frižideru još nekoliko sati.
Važno je da bude ohlađen u frižideru prije nego što kolač izvadite iz pekača i izrežete.