Torta s ananasom

Torta s ananasom
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    40 min
  • Broj osoba
    12

Sastojci

Koraci

Mekana i kremasta torta s ananasom nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Korak 1

Pećnicu zagrijati na 165°C.

Korak 2

Žicu staviti u donji dio pećnice.

Korak 3

U zdjelu dodati jaja. Miješati nekoliko minuta a zatim dodati šećer i vanilin šećer. Izmiješati.

Korak 4

Dodati brašno, gustin, so i prašak za pecivo. Izmiješati.

Korak 5

Dodati vodu i ulje. Miješati dok se sastojci ne sjedine.

Korak 6

Kalup obložiti papirom za pečenje. Izliti tijesto. Peći oko 40 minuta, a po potrebi i duže.

Korak 7

Sačekati da se kora ohladi a zatim je izrezati tako da dobijete tri kore.

Korak 8

U zdjelu dodati vrhnje, šećer u prahu i aromu vanilije. Miješati 4-5 minuta.

Korak 9

U manju zdjelu uliti vodu iz konzerve, a ananas izvaditi i izrezati na željene veličine.

Korak 10

Staviti prvu koru, namočiti vodom iz konzerve, premazati kremom i preko ravnomjerno poredati ananas. Zatim još jednom ponoviti postupak. Za kraj staviti koru, namočiti je i premazati kremom.

Korak 11

Tortu ukrasiti preostalom kremom i višnjama.

Korak 12

Ostaviti da se hladi najmanje 4h.

Pogledajte još