-
Priprema20 min
-
Kuhanje40 min
-
Broj osoba12
Sastojci
Koraci
Mekana i kremasta torta s ananasom nikog ne ostavlja ravnodušnim.
Pećnicu zagrijati na 165°C.
Žicu staviti u donji dio pećnice.
U zdjelu dodati jaja. Miješati nekoliko minuta a zatim dodati šećer i vanilin šećer. Izmiješati.
Dodati brašno, gustin, so i prašak za pecivo. Izmiješati.
Dodati vodu i ulje. Miješati dok se sastojci ne sjedine.
Kalup obložiti papirom za pečenje. Izliti tijesto. Peći oko 40 minuta, a po potrebi i duže.
Sačekati da se kora ohladi a zatim je izrezati tako da dobijete tri kore.
U zdjelu dodati vrhnje, šećer u prahu i aromu vanilije. Miješati 4-5 minuta.
U manju zdjelu uliti vodu iz konzerve, a ananas izvaditi i izrezati na željene veličine.
Staviti prvu koru, namočiti vodom iz konzerve, premazati kremom i preko ravnomjerno poredati ananas. Zatim još jednom ponoviti postupak. Za kraj staviti koru, namočiti je i premazati kremom.
Tortu ukrasiti preostalom kremom i višnjama.
Ostaviti da se hladi najmanje 4h.
Torta s ananasom
Sastojci
Follow The Directions
Mekana i kremasta torta s ananasom nikog ne ostavlja ravnodušnim.
Pećnicu zagrijati na 165°C.
Žicu staviti u donji dio pećnice.
U zdjelu dodati jaja. Miješati nekoliko minuta a zatim dodati šećer i vanilin šećer. Izmiješati.
Dodati brašno, gustin, so i prašak za pecivo. Izmiješati.
Dodati vodu i ulje. Miješati dok se sastojci ne sjedine.
Kalup obložiti papirom za pečenje. Izliti tijesto. Peći oko 40 minuta, a po potrebi i duže.
Sačekati da se kora ohladi a zatim je izrezati tako da dobijete tri kore.
U zdjelu dodati vrhnje, šećer u prahu i aromu vanilije. Miješati 4-5 minuta.
U manju zdjelu uliti vodu iz konzerve, a ananas izvaditi i izrezati na željene veličine.
Staviti prvu koru, namočiti vodom iz konzerve, premazati kremom i preko ravnomjerno poredati ananas. Zatim još jednom ponoviti postupak. Za kraj staviti koru, namočiti je i premazati kremom.
Tortu ukrasiti preostalom kremom i višnjama.
Ostaviti da se hladi najmanje 4h.