-
Priprema20 min
-
Kuhanje25 min
-
Broj osoba12
Sastojci
Koraci
U dubokoj tavi zagrijati suncokretovo ulje.
Dodati luk i pržiti 5-6 minuta na srednje jakoj temperaturi ili dok ne porumeni.
Dodati bijeli luk, peršun, celer, kurkumu, garam masalu, so i biber.
Pržiti još 1-2 minute.
Dodati mrkvu, grašak i vodu.
Kuhati dok mrkva ne omekša.
Dodati kuhani krompir. Izmiješati i skinuti s kola.
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Pobrašniti radnu površinu.
Razvaljati lisnato tijesto i izrezati ga na 12 kvadrata.
Na sredinu svakog staviti 1-2 kašike fila.
Preklopiti tako da dobijete trougao.
Krajeve pritisnuti viljuškom.
Redati na pleh obložen papirom za pečenje.
Premazati jajetom.
Peći 25-30 minuta ili dok ne porumeni.
Sačekati 10-15 minuta prije nego što poslužite.
Lisnato tijesto punjeno povrćem
Sastojci
Follow The Directions
U dubokoj tavi zagrijati suncokretovo ulje.
Dodati luk i pržiti 5-6 minuta na srednje jakoj temperaturi ili dok ne porumeni.
Dodati bijeli luk, peršun, celer, kurkumu, garam masalu, so i biber.
Pržiti još 1-2 minute.
Dodati mrkvu, grašak i vodu.
Kuhati dok mrkva ne omekša.
Dodati kuhani krompir. Izmiješati i skinuti s kola.
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Pobrašniti radnu površinu.
Razvaljati lisnato tijesto i izrezati ga na 12 kvadrata.
Na sredinu svakog staviti 1-2 kašike fila.
Preklopiti tako da dobijete trougao.
Krajeve pritisnuti viljuškom.
Redati na pleh obložen papirom za pečenje.
Premazati jajetom.
Peći 25-30 minuta ili dok ne porumeni.
Sačekati 10-15 minuta prije nego što poslužite.