-
Priprema20 min
-
Kuhanje25 min
-
Broj osoba12
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodati brašna, kvasac, šećer, so, toplu vodu i maslinovo ulje.
Miješati dok ne dobijete glatko, elastično tijesto.
Ostaviti da nadolazi na toplom mjestu 1 h ili dok se tijesto ne udvostruči.
Tijesto razvaljati u obliku pravougaonika 50 x 40 cm.
Premazati paradajz sosom i posuti origanom.
Ravnomjerno rasporediti edamer i kolutiće hrenovke.
Izrezati na 12 trakica.
Svaku trakicu zarolati.
Redati na pleh obložen papirom za pečenje.
Pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da nadolazi 45 - 60 minuta.
Pećnicu zagrijati na 200°C.
Peći oko 25 minuta ili dok tijesto ne počne poprimati zlatnu boju.
Pizza rolnice
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodati brašna, kvasac, šećer, so, toplu vodu i maslinovo ulje.
Miješati dok ne dobijete glatko, elastično tijesto.
Ostaviti da nadolazi na toplom mjestu 1 h ili dok se tijesto ne udvostruči.
Tijesto razvaljati u obliku pravougaonika 50 x 40 cm.
Premazati paradajz sosom i posuti origanom.
Ravnomjerno rasporediti edamer i kolutiće hrenovke.
Izrezati na 12 trakica.
Svaku trakicu zarolati.
Redati na pleh obložen papirom za pečenje.
Pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da nadolazi 45 - 60 minuta.
Pećnicu zagrijati na 200°C.
Peći oko 25 minuta ili dok tijesto ne počne poprimati zlatnu boju.