-
Priprema30 min
-
Kuhanje20 min
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodati mlijeko, vodu, 2 kašike maslinovog ulja, šećer i kvasac Izmiješati.
Sačekati 5 minuta, a zatim dodati brašno i so.
Miješati 4-5 minuta, dok ne dobijete glatko tijesto.
Pokriti plastičnom folijom i ostaviti da odstoji 1h ili dok se tijesto ne udvostruči.
Tijesto podijeliti na 6 jednakih dijelova.
Uz pomoć oklagije oblikovate krugove dijametra 20 cm.
Na srednje jakoj temperaturi zagrijati tavu.
Peći tijesto 1-2 minute sa svake strane.
Zagrijati pećnicu na 180°C.
Gljive izrezati na kriše, luk sitno isjeckati, a edamer naribati.
U tavi zagrijati 2 kašike maslinovog ulja. Dodati gljive i luk. Pržiti 5-6 minuta, a zatim skinuti s vatre.
Pleh obložiti papirom za pečenje. Na njega staviti 3 pite, ostavljajući između njih razmaka.
Na svaku ravnomjerno rasporediti gljive i sir. Poklopiti preostalim pitama.
Peći 10 minuta.
Poslužiti toplo.
Pitta s gljivama i sirom
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodati mlijeko, vodu, 2 kašike maslinovog ulja, šećer i kvasac Izmiješati.
Sačekati 5 minuta, a zatim dodati brašno i so.
Miješati 4-5 minuta, dok ne dobijete glatko tijesto.
Pokriti plastičnom folijom i ostaviti da odstoji 1h ili dok se tijesto ne udvostruči.
Tijesto podijeliti na 6 jednakih dijelova.
Uz pomoć oklagije oblikovate krugove dijametra 20 cm.
Na srednje jakoj temperaturi zagrijati tavu.
Peći tijesto 1-2 minute sa svake strane.
Zagrijati pećnicu na 180°C.
Gljive izrezati na kriše, luk sitno isjeckati, a edamer naribati.
U tavi zagrijati 2 kašike maslinovog ulja. Dodati gljive i luk. Pržiti 5-6 minuta, a zatim skinuti s vatre.
Pleh obložiti papirom za pečenje. Na njega staviti 3 pite, ostavljajući između njih razmaka.
Na svaku ravnomjerno rasporediti gljive i sir. Poklopiti preostalim pitama.
Peći 10 minuta.
Poslužiti toplo.