-
Priprema30 min
-
Broj osoba9
Sastojci
Koraci
Kalup 20x20 cm podmazati i obložiti papirom za pečenje.
U zdjelu dodati mljeveni keks, cimet i otopljeni maslac. Izmiješati.
Ravnomjerno rasporediti na dno kalupa i pritisnuti.
Čuvati u frižideru.
U šerpu dodati mlijeko i želatin. Izmiješati. Sačekati 1 minutu, a zatim dodati šećer, mljeveni cimet i mljeveni đumbir. Izmiješati. Zagrijavati na niskoj temperaturi dok se šećer ne otopi.
Prebaciti u zdjelu i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Nakon što se ohladi dodati pire od bundeve i izmiješati.
U drugoj zdjeli izmiješati slatko vrhnje.
Iz više puta dodati šlag smjesi s bundevom, lagano miješajući špatulom.
Dobijenu kremu rasporediti preko kore od keksa.
Čuvati u frižideru najmanje 2 sata prije posluživanja.
Izvaditi iz kalupa i izrezati.
Po želji poslužiti uz karamel sos.
Kolač od bundeve
Sastojci
Follow The Directions
Kalup 20x20 cm podmazati i obložiti papirom za pečenje.
U zdjelu dodati mljeveni keks, cimet i otopljeni maslac. Izmiješati.
Ravnomjerno rasporediti na dno kalupa i pritisnuti.
Čuvati u frižideru.
U šerpu dodati mlijeko i želatin. Izmiješati. Sačekati 1 minutu, a zatim dodati šećer, mljeveni cimet i mljeveni đumbir. Izmiješati. Zagrijavati na niskoj temperaturi dok se šećer ne otopi.
Prebaciti u zdjelu i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Nakon što se ohladi dodati pire od bundeve i izmiješati.
U drugoj zdjeli izmiješati slatko vrhnje.
Iz više puta dodati šlag smjesi s bundevom, lagano miješajući špatulom.
Dobijenu kremu rasporediti preko kore od keksa.
Čuvati u frižideru najmanje 2 sata prije posluživanja.
Izvaditi iz kalupa i izrezati.
Po želji poslužiti uz karamel sos.