Focaccia sa suhim paradajzom, maslinama i ružmarinom

Focaccia sa suhim paradajzom, maslinama i ružmarinom
  • Priprema
    15 min
  • Kuhanje
    20 min

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodati toplu vodu, kavasac i šećer. Izmiješati.

Korak 2

Sačekati par minuta da se kvasac aktivira.

Korak 3

Dodati brašno, so i 60 ml maslinovog ulja.

Korak 4

Miješati dok ne dobijete glatko elastično tijesto.

Korak 5

Zdjelu pokriti plastičnom folijom i ostaviti na toplom mjestu dok se tijesto ne udvostruči.

Korak 6

Pekač podmazati s 2-3 kašike maslinovog ulja.

Korak 7

Tijesto prebaciti u pekač, rukama ga ravnomjerno rasporediti i pokriti plastičnom folijom. Ostaviti da nadolazi 30-40 minuta.

Korak 8

Tijelo pouljiti preostalim maslinovim uljem, prstima na tijestu napraviti udubljenja i preko ravnomjerno rasporediti suhi paradajz, masline i ružmarin.

Korak 9

Peći na 200°C, 20-25 minuta.

Pogledajte još