- Kuhinja: Turska
- Težina: Srednje
-
Priprema15 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
U dubokoj tavi zagrijati 2 kašike ulja.
Fil: Dodati luk, mrkvu, zelenu i crvenu papriku. Dinstati dok povrće ne omekša.
Dodati pileći file. Pržiti 3-4 minute, dok ne poprimi boju sa svih strana.
Dodati paradajz, 1 malu kašiku soli, papriku i 1/4 male kašike bibera. Izmiješati i skinuti s vatre.
U manju zdjelu staviti jednu jufku tako da prelazi sa strana.
Dodati 1/4 fila a zatim prekriti jufkom koja je ostala sa strana.
Postupak ponoviti još tri puta.
Redati na pleh obložen papirom za pečenje.
Umak: U šerpu dodati maslac i 1 kašiku ulja.
Kada se maslac otopi dodati brašno. Pržiti 2-3 minute.
Zatim miješajući dodati mlijeko. Kuhati dok ne dobijete gust umak.
Dodati 1/4 male kašike soli, 1/4 male kašike bibera i muškatni oraščić. Izmiješati.
Umakom preliti sultan kebab, a zatim na svaki dodati naribani edamer.
Peći na 170°C, dok ne poprimi zlatnu boju.
Po želji poslužiti uz pomfrit.
Sultan kebab
Sastojci
Follow The Directions
U dubokoj tavi zagrijati 2 kašike ulja.
Fil: Dodati luk, mrkvu, zelenu i crvenu papriku. Dinstati dok povrće ne omekša.
Dodati pileći file. Pržiti 3-4 minute, dok ne poprimi boju sa svih strana.
Dodati paradajz, 1 malu kašiku soli, papriku i 1/4 male kašike bibera. Izmiješati i skinuti s vatre.
U manju zdjelu staviti jednu jufku tako da prelazi sa strana.
Dodati 1/4 fila a zatim prekriti jufkom koja je ostala sa strana.
Postupak ponoviti još tri puta.
Redati na pleh obložen papirom za pečenje.
Umak: U šerpu dodati maslac i 1 kašiku ulja.
Kada se maslac otopi dodati brašno. Pržiti 2-3 minute.
Zatim miješajući dodati mlijeko. Kuhati dok ne dobijete gust umak.
Dodati 1/4 male kašike soli, 1/4 male kašike bibera i muškatni oraščić. Izmiješati.
Umakom preliti sultan kebab, a zatim na svaki dodati naribani edamer.
Peći na 170°C, dok ne poprimi zlatnu boju.
Po želji poslužiti uz pomfrit.