Islim kebab

Islim kebab recept
  • Priprema
    30 min
  • Kuhanje
    1 h
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Korak 1

Kriške patlidžana posliti i sačekati 15 minuta.

Korak 2

Posušiti kuhinjskim papirom i ispržiti na suncokretovom ulju.

Korak 3

U zdjelu dodati mljeveno meso, krušne mrvice, 1 malu kašiku soli, biber, papriku, jaje i sodu.

Korak 4

Izmiješati i podjeliti na 12 jednakih dijelova. Oblikovati kofte.

Korak 5

Pržiti na istom ulju, na kojem ste pržili patlidžan, oko 1 minute s obje strane.

Korak 6

Na radnu površinu staviti krišku patlidžana, zatim koftu i urolati.

Korak 7

Redati u pekač.

Korak 8

U svaki ubosti po jednu čačkalicu.

Korak 9

Na čačkalicu nabosti komad zelene paprike babure i po jedan pikolo paradajz.

Korak 10

U zdjelu dodati paradajz pastu i vruću vodu. Izmiješati.

Korak 11

Preliti preko islim kebaba.

Korak 12

Peći na 170°C, 35-40 minuta.

Korak 13

Islim kebab poslužiti uz kuhanu rižu.

Pogledajte još