-
Priprema15 min
-
Kuhanje40 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
U šerpi otopiti maslac, a zatim dodati ulje i isjeckan luk. Pržiti na niskoj vatri 6-7 minuta ili dok luk ne omekša.
Zatim dodati majčinu dušicu, isjeckan bijeli luk i šampinjone.
Pržiti oko 10 minuta.
Zatim dodati krompir, vodu, so i biber.
Nakon što zavri, kuhati na laganoj vatri oko 25 minuta, po potrebi i duže, dok krompir ne bude kuhan.
Skinuti s vatre. Izmiješati uz pomoć blendera ili štapnog miksera.
Uliti nazad u šerpu. Vratiti nazad na vatru i kuhati još 5 minuta.
Porovjeriti da li je dovoljno začinjeno i poslužiti.
Krem supa od gljiva
Sastojci
Follow The Directions
U šerpi otopiti maslac, a zatim dodati ulje i isjeckan luk. Pržiti na niskoj vatri 6-7 minuta ili dok luk ne omekša.
Zatim dodati majčinu dušicu, isjeckan bijeli luk i šampinjone.
Pržiti oko 10 minuta.
Zatim dodati krompir, vodu, so i biber.
Nakon što zavri, kuhati na laganoj vatri oko 25 minuta, po potrebi i duže, dok krompir ne bude kuhan.
Skinuti s vatre. Izmiješati uz pomoć blendera ili štapnog miksera.
Uliti nazad u šerpu. Vratiti nazad na vatru i kuhati još 5 minuta.
Porovjeriti da li je dovoljno začinjeno i poslužiti.