Hurmašice s pastom od hurmi i bademima

Hurmašice s pastom od hurmi i bademima recept
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    25 minuta
  • Broj osoba
    12

Sastojci

Koraci

Korak 1

Prvo pripremiti agdu za hurmašice. U šerpu dodati šećer i vodu.

Korak 2

Nakon što zavri kuhati oko 15 minuta na srednje jakoj temperaturi.

Korak 3

Zatim dodati sok od limuna. Izmiješati i ugasiti šporet.

Korak 4

Tijesto: U zdjelu dodati brašno, griz i sodu. Izmiješati.

Korak 5

Zatim dodati maslac, mlijeko, ulje i pavlaku. Izmiješati.

Korak 6

Punjenje: U manju zdjelu dodati pastu od hurmi i mljevene bademem. Izmiješati.

Korak 7

Uz pomoć kašike za sladoled uzimati tijesto, a zatim ga razvaljati u krug. Na sredinu svakog kruga staviti punjenje, pa zatvoriti obje strane tijesta spajajući ih na sredini.

Korak 8

Ponavljati postupak dok ne potrošite sve tijesto.

Korak 9

Hurmašice redati na pleh obložen papirom za pečenje.

Korak 10

Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180° oko 25 minuta.

Korak 11

Hurmašice prebaciti u drugi, manji pleh.

Korak 12

Vruće hurmašice preliti hladnom agdom.

Korak 13
Hurmašice s pastom od hurmi i bademima recept

Sačekati da se ohlade, a zatim poslužite. Prijatno!

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!