Panna Cotta od čokolade

Panna Cotta od čokolade
  • Priprema
    15 min
  • Kuhanje
    5 min
  • Broj osoba
    4

Panna Cotta je desert bez jaja koji se lako priprema i potpuno je neodoljiv. Panna cottu možete poslužiti direktno iz kalupa ili preokrenuti na tanjir za serviranje za elegantniju prezentaciju. Čokoladni sirup preko diže ovu panna cottu na potpuno novi nivo i teško joj je odoljeti.

Panna Cotta od čokolade

Sastojci

Koraci

Korak 1

Četiri zdjelice ili čaše podmazati suncokretovim uljem.

Korak 2

Panna Cotta: U manju zdjelu dodajte želatin i vodu. Izmiješajte i ostavite da nabubri 5 do 10 minuta.

Korak 3

U šerpu dodajte mlijeko, 200 ml vrhnja za šlag i šećer. Kuhajte na srednje jakoj temperaturi dok ne zavri. Maknite sa kola i dodajte aromu vanilije i 120 g mliječne čokolade izrezane na manje komade. Miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi.

Korak 4

Dodajte želatin i miješajte dok se želatin potpuno ne otopi. Sipajte u pripremljene zdjelice ili čaše i ostavite u frižider da se stegnu oko 4 sata ili preko noći.

Korak 5

Čokoladni sirup: Na pari otopite 160 ml vrhnja za šlag sa 120 g mliječne čokolade.

Korak 6

Zdjelice ili čaše uronite u posudu sa vrućom vodom na nekoliko sekundi, prođite oštrim nožem po ivicama i okrenite na tanjir.

Korak 7

Prelijte čokoladnim sirupom i poslužite. Prijatno!

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!