-
Priprema15 min
-
Kuhanje45 min
Sastojci
Koraci
U veliku zdjelu dodajte zobene pahuljice, 360 ml kipuće vode, 85 g meda, maslac i so. Izmiješajte i ostavite da se malo ohladi.
Dodajte brašno i kvasac. Miješajte tijesto 7-8 minuta.
Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da nadolazi 60 minuta, dok se ne udvostruči.
Oblikujte tijesto i stavite u blago namašćen pekač za hljeb 22 x 12 cm. Pokrijte i ostavite da nadolazi oko 60 minuta.
Pećnicu zagrijte na 170°C.
U manju zdjelu dodajte 1 kašiku kipuće vode i 1 kašiku meda. Izmiješajte i premažite hljeb. Po želji preko pospite zobene pahuljice.
Pecite 40-45 minuta.
Ukoliko vam se čini da hljeb prebrzo rumeni, pokrijte ga aluminijskom folijom.
Ostavite da se ohladi oko 10 minuta u pekaču, izvadite i ostavite da se ohladi prije rezanja.
Hljeb sa integralnim brašnom, zobenim pahuljicama i medom
Sastojci
Follow The Directions
U veliku zdjelu dodajte zobene pahuljice, 360 ml kipuće vode, 85 g meda, maslac i so. Izmiješajte i ostavite da se malo ohladi.
Dodajte brašno i kvasac. Miješajte tijesto 7-8 minuta.
Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da nadolazi 60 minuta, dok se ne udvostruči.
Oblikujte tijesto i stavite u blago namašćen pekač za hljeb 22 x 12 cm. Pokrijte i ostavite da nadolazi oko 60 minuta.
Pećnicu zagrijte na 170°C.
U manju zdjelu dodajte 1 kašiku kipuće vode i 1 kašiku meda. Izmiješajte i premažite hljeb. Po želji preko pospite zobene pahuljice.
Pecite 40-45 minuta.
Ukoliko vam se čini da hljeb prebrzo rumeni, pokrijte ga aluminijskom folijom.
Ostavite da se ohladi oko 10 minuta u pekaču, izvadite i ostavite da se ohladi prije rezanja.
Ocijeni