-
Priprema15 min
-
Kuhanje20 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Pileći file začinite s obje strane italijanskom mješavinom i biberom.
U dubokoj tavi zagrijte 2 kašike maslinovog ulja. Dodajte pileći file i pržite 3 do 4 minuta sa svake strane ili dok ne porumeni. Izvadite pileći file na tanjir i ostavite sa strane.
U istu tavu dodajte preostalo maslinovo ulje i luk. Dinstajte 2 do 3 minute, dok luk ne omekša.
Dodajte suhi paradajz i bijeli luk i dinstajte još 1 minutu.
Dodajte špinat i dinstajte još jednu minutu.
Dodajte vrhnje za kuhanje i parmezan, promiješajte i pustite da zavri.
Kada zavri, vratite piletinu u tavu i kuhajte još oko 5 minuta. Prijatno!
Pileći file sa špinatom i suhim paradajzom
Sastojci
Follow The Directions
Pileći file začinite s obje strane italijanskom mješavinom i biberom.
U dubokoj tavi zagrijte 2 kašike maslinovog ulja. Dodajte pileći file i pržite 3 do 4 minuta sa svake strane ili dok ne porumeni. Izvadite pileći file na tanjir i ostavite sa strane.
U istu tavu dodajte preostalo maslinovo ulje i luk. Dinstajte 2 do 3 minute, dok luk ne omekša.
Dodajte suhi paradajz i bijeli luk i dinstajte još 1 minutu.
Dodajte špinat i dinstajte još jednu minutu.
Dodajte vrhnje za kuhanje i parmezan, promiješajte i pustite da zavri.
Kada zavri, vratite piletinu u tavu i kuhajte još oko 5 minuta. Prijatno!
Ocijeni