-
Priprema15 min
-
Kuhanje15 min
-
Broj osoba6
Počastite se ovim mini pitama od povrća! Jednostavan i ukusan recept sa svježim povrćem i feta sirom je savršen za užinu!
Sastojci
Koraci
Povrće začinite biberom i soli.
U tavi zagrijte 2 kašike maslinovog ulja. Dodajte kriške patlidžana i pržite oko 2 minute sa svake strane dok ne budu pečene. Ako vam je tava mala, onda pržite iz više puta. Pečen patlidžan prebacite u zdjelu i ostavite sa strane.
U tavu zatim dodajte 2 kašike maslinovog ulja i kriške tikvice. Pržite sa svake strane oko 1 minute dok ne budu pečene. Prebacite tikvice u zdjelu i ostavite sa strane.
U tavu dodajte 2 kašike maslinovog ulja i kriške mrkve. Pržite oko 1 minute sa svake strane. Kriške mrkve prebacite u zdjelu sa ostatkom povrća i dodajte izmrvljenu fetu i isjeckan peršun. Dobro izmiješajte.
Stavite jufku na radnu površinu. Na jufku stavite 1/6 fila a zatim umotajte kao paketić. Ivicu jufke premažite s malo vode i kako bi se paketić fino zatvorio. Postupak ponoviti s preostalim jufkama.
U tavi zagrijte preostalo maslinovo ulje i pržite 2-3 minute sa svake strane, dok ne budu pečene i lijepo ne porumene. Prijatno!
Mini pite sa povrćem
Sastojci
Follow The Directions
Povrće začinite biberom i soli.
U tavi zagrijte 2 kašike maslinovog ulja. Dodajte kriške patlidžana i pržite oko 2 minute sa svake strane dok ne budu pečene. Ako vam je tava mala, onda pržite iz više puta. Pečen patlidžan prebacite u zdjelu i ostavite sa strane.
U tavu zatim dodajte 2 kašike maslinovog ulja i kriške tikvice. Pržite sa svake strane oko 1 minute dok ne budu pečene. Prebacite tikvice u zdjelu i ostavite sa strane.
U tavu dodajte 2 kašike maslinovog ulja i kriške mrkve. Pržite oko 1 minute sa svake strane. Kriške mrkve prebacite u zdjelu sa ostatkom povrća i dodajte izmrvljenu fetu i isjeckan peršun. Dobro izmiješajte.
Stavite jufku na radnu površinu. Na jufku stavite 1/6 fila a zatim umotajte kao paketić. Ivicu jufke premažite s malo vode i kako bi se paketić fino zatvorio. Postupak ponoviti s preostalim jufkama.
U tavi zagrijte preostalo maslinovo ulje i pržite 2-3 minute sa svake strane, dok ne budu pečene i lijepo ne porumene. Prijatno!
Ocijeni