-
Priprema10 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba6
Gratinirano pečeno povrće je ukusan i jednostavan prilog ili predjelo, idealno za bilo koje godišnje doba. Mi smo koristili paradajz, tikvice, patlidžane, papriku, mrkvu i luk! U zavisnosti od sezone, povrće može varirati.
Odlični su i bundeva, karfiol, artičoke, gljive. Ukratko, ne ustručavajte se koristiti svoje omiljeno povrće! Javite nam u komentarima da li ćete probati gratinirano povrće iz pećnice i šta mislite, mi smo sigurni da će vas osvojiti.
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodajte krušne mrvice, mljevene bademe, naribani parmezan, paradajz sos, so i maslinovo ulje. Dobro izmiješajte.
Povrće poredajte bez preklapanja na plehove obložene papirom za pečenje, a zatim ga obilno prekrijte krušnim mrvicama.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 30 minuta, aktivirajući funkciju roštilja 5 minuta prije vađenja iz pećnice.
Gratinirano povrće
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodajte krušne mrvice, mljevene bademe, naribani parmezan, paradajz sos, so i maslinovo ulje. Dobro izmiješajte.
Povrće poredajte bez preklapanja na plehove obložene papirom za pečenje, a zatim ga obilno prekrijte krušnim mrvicama.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 30 minuta, aktivirajući funkciju roštilja 5 minuta prije vađenja iz pećnice.
Ocijeni