- Kuhinja: Italijanska
- Težina: Lagano
-
Priprema15 min
-
Kuhanje5 min
-
Broj osoba1
Pravljenje pizze u fritezi je jako brzo i jednostavno i mnogo ekonomičnije od zagrijavanja vaše pećnice. Donja kora neće biti rumena, ali će biti potpuno kuhana. Boja dna vaše pizze zavisi od Vaše friteze.
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodajte brašno, suhi kvasac, so, vodu i maslinovo ulje. Miješajte dok ne dobijete glatko elastično tijesto.
Pokrijte plastičnom folijom i ostavite na nadolazi najmanje 1h.
Fritezu zagrijte na 200°C.
Tijesto prebacite na papir za pečenje.
Rukama oblikujte tijesto za pizzu dijametra oko 17 cm.
Premažite sosom za pizzu ili paradajz sosom, dodjte priloge po želji.
Kada se friteza zagrije, pažljivo stavite pizzu sa papirom za pečenje u korpu o pecite 5-6 minuta.
Sačekajte 2-3 minute, a zatim poslužite. Prijatno!
Pizza iz friteze na vrući zrak
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodajte brašno, suhi kvasac, so, vodu i maslinovo ulje. Miješajte dok ne dobijete glatko elastično tijesto.
Pokrijte plastičnom folijom i ostavite na nadolazi najmanje 1h.
Fritezu zagrijte na 200°C.
Tijesto prebacite na papir za pečenje.
Rukama oblikujte tijesto za pizzu dijametra oko 17 cm.
Premažite sosom za pizzu ili paradajz sosom, dodjte priloge po želji.
Kada se friteza zagrije, pažljivo stavite pizzu sa papirom za pečenje u korpu o pecite 5-6 minuta.
Sačekajte 2-3 minute, a zatim poslužite. Prijatno!
Ocijeni