-
Priprema20 min
-
Kuhanje40 min
-
Broj osoba12
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodajte 160 g brašna, suhi kvasac i 100 ml toplog mlijeka. Miješajte dok ne dobijete glatko tijesto. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se tijesto diže 30 minuta na toplom mjestu.
Izmutite jaja i žumanjak sa šećerom u prahu i 100 g brašna.
Dodajte otopljeni maslac, 70 ml mlijeka i tijesto s kvascem. Dugo miješajte a zatim dodajte grožđice.
Smjesu stavite u kalup 27x13x7 cm obložen papirom za pečenje.
Pokrijte plastičnom folijom i pustite da se diže još 2 h.
Pecite 40 minuta na 180°C. Ako kolač počne prebrzo da tamni pokrijte ga aluminijskom folijom.
Sačekajte da se kolač ohladi, po želji pospite šećerom u prahu i poslužite. Prijatno.
Kolač sa grožđicama
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodajte 160 g brašna, suhi kvasac i 100 ml toplog mlijeka. Miješajte dok ne dobijete glatko tijesto. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se tijesto diže 30 minuta na toplom mjestu.
Izmutite jaja i žumanjak sa šećerom u prahu i 100 g brašna.
Dodajte otopljeni maslac, 70 ml mlijeka i tijesto s kvascem. Dugo miješajte a zatim dodajte grožđice.
Smjesu stavite u kalup 27x13x7 cm obložen papirom za pečenje.
Pokrijte plastičnom folijom i pustite da se diže još 2 h.
Pecite 40 minuta na 180°C. Ako kolač počne prebrzo da tamni pokrijte ga aluminijskom folijom.
Sačekajte da se kolač ohladi, po želji pospite šećerom u prahu i poslužite. Prijatno.
Ocijeni