-
Priprema20 min
-
Kuhanje3 h 30 min
-
Broj osoba8
Tražite jednostavno, a ukusno jelo? Ne trebate tražiti dalje! Ovi tacosi će sigurno biti omiljeni u Vašoj porodici. Naš recept je jednostavan, a možete ga prilagoditi Vašim željama.
Sastojci
Koraci
Pećnicu zagrijte na 150°C.
Juneći but sa svih strana začinite soli i biberom.
U pekač stavite juneći but sa masnijom stranom prema gore.
Oko mesa rasporedite luk, bijeli luk i lovorov list.
Sve pouljite, poklopite pekač ili pokrijte aluminijskom folijom, a zatim stavite u pećnicu i pecite dok meso ne omekša, 3 do 3½ sata.
Meso prebacite na dasku za rezanje. "Isčopati" viljuškama ili izrezati na manje komade.
Pećnicu zagrijte na 200°C.
Na pleh rasporedite komade mesa i prelijte s malo tečnosti iz pekača. Ubacite u pećnicu i pecite 2-5 minuta.
Izvadite i poslužite na tortiljama sa avokadom, paradajzom, jalapeñom, limetom i svježim peršunom.
Pratite nas na Instagramu njam.ba kako biste bili u toku sa našim najnovijim receptima i ne zaboravite podijeliti svoje ukusne kreacije sa nama. Ostavite nam komentar i javite nam kako su Vaši tacosi ispali!
Juneći tacosi
Sastojci
Follow The Directions
Pećnicu zagrijte na 150°C.
Juneći but sa svih strana začinite soli i biberom.
U pekač stavite juneći but sa masnijom stranom prema gore.
Oko mesa rasporedite luk, bijeli luk i lovorov list.
Sve pouljite, poklopite pekač ili pokrijte aluminijskom folijom, a zatim stavite u pećnicu i pecite dok meso ne omekša, 3 do 3½ sata.
Meso prebacite na dasku za rezanje. "Isčopati" viljuškama ili izrezati na manje komade.
Pećnicu zagrijte na 200°C.
Na pleh rasporedite komade mesa i prelijte s malo tečnosti iz pekača. Ubacite u pećnicu i pecite 2-5 minuta.
Izvadite i poslužite na tortiljama sa avokadom, paradajzom, jalapeñom, limetom i svježim peršunom.
Pratite nas na Instagramu njam.ba kako biste bili u toku sa našim najnovijim receptima i ne zaboravite podijeliti svoje ukusne kreacije sa nama. Ostavite nam komentar i javite nam kako su Vaši tacosi ispali!
Ocijeni