Turska halva sa grizom

Turska halva sa grizom
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    30 min
  • Broj osoba
    10

Prepustite se slatkim i orašastim okusima Ramazanske halve, napravljene od griza i pinjola.

Sastojci

Koraci

Korak 1

Sirup: U šerpu stavite šećer, mlijeko i vodu. Nakon što zavri kuhajte na niskoj temperaturi oko 5 minuta.

Korak 2

Halva: U drugu šerpu dodajte maslac i pinjole.

Korak 3

Pržite dok pinjoli ne porumene, zatim dodajte griz i izmiješajte.

Korak 4

Kuhajte miješajući na niskoj temperaturi oko 20-25 minuta.

Korak 5

Kada halva počne lijepo da miriše, a boja postane svijetlo smeđa, miješajući dodajte karanfilić i cimet.

Korak 6

Polako sipajte sirup i mješajte da se svi sastojci dobro sjedine.

Korak 7

Skinite s kola, sačekajte da se malo ohladi a zatim oblikujte halvu po želji.

Korak 8

Pratite nas na Instagramu njam.ba za još ukusnih recepata i pišite nam u komentarima ispod koji je Vaš omiljeni Ramazanski desert!

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!