-
Priprema5 min
-
Kuhanje15 min
Sa slanutkom iz friteze na vući zrak zamjenite svoje uobičajene grickalice. Veganski, bogat proteinima, zdrav i super ukusan. Ako tražite recept za užinu koja je i ukusna i bez osjećaja grižnje savjesti, ovaj hrskavi slanutak je za Vas. Vi kontrolišete okuse i nutritivne vrijednosti. Mnogi je bolji od bilo koje kupljene grickalice.
Sastojci
Koraci
Fritezu na vrući zrak zagrijte na 190°C.
Slanutak ocijedite i operite pod mlazom hladne vode.
Rasporedite na kuhinjsku krpu i posušite.
Slanutak prebacite u zdjelu. Dodajte maslinovo ulje i izmiješajte.
Prebacite ga u korpicu od friteze i pecite 12-15 minuta.
Dok je još uvijek vruć, slanutak prebacite u zdjelu i dodajte mu so, biber, čili, papriku i kumin. Izmiješajte.
Jedite kada se ohladi kao užinu ili sa salatama. Prijatno!
Pratite nas na Instagramu njam.ba za još ukusnih recepata iz friteze na vrući zrak i ne zaboravite ostaviti komentar ispod i napisati nam kako Vam se dopao slanutak!
Slanutak iz friteze na vrući zrak
Sastojci
Follow The Directions
Fritezu na vrući zrak zagrijte na 190°C.
Slanutak ocijedite i operite pod mlazom hladne vode.
Rasporedite na kuhinjsku krpu i posušite.
Slanutak prebacite u zdjelu. Dodajte maslinovo ulje i izmiješajte.
Prebacite ga u korpicu od friteze i pecite 12-15 minuta.
Dok je još uvijek vruć, slanutak prebacite u zdjelu i dodajte mu so, biber, čili, papriku i kumin. Izmiješajte.
Jedite kada se ohladi kao užinu ili sa salatama. Prijatno!
Pratite nas na Instagramu njam.ba za još ukusnih recepata iz friteze na vrući zrak i ne zaboravite ostaviti komentar ispod i napisati nam kako Vam se dopao slanutak!
Ocijeni