-
Priprema10 min
-
Kuhanje40 min
-
Broj osoba6
Hrskavi izvana, mekani iznutra, odličan su prilog koji morate probati.
Sastojci
Koraci
Pećnicu zagrijte na 200°C.
Pleh obložite papirom za pečenje i ostavite sa strane.
U velikoj šerpi sa kipućom vodom kuhajte krompir oko 5-7 minuta.
Dok se krompir kuha, u zdjelu dodajte parmezan, maslinovo ulje, bijeli luk, italijansku mješavinu i po želji soli i bibera. Izmiješajte.
Krompir ocijedite i dodajte u zdjelu sa začinima i parmezanom. Izmiješajte.
Na pripremljeni pleh poredajte krompir prerazanom stranom okrenutom prema dolje.
Pecite dok krompir ne počne da rumeni, oko 25 do 35 minuta.
Izvadite krompir iz pećnice i prebacite ga u veliku zdjelu.
Krompir prelijte otopljenim maslacem i dodajte isjeckani peršun. Izmiješajte. Poslužite odmah.
Pratite nas na Instagramu njam.ba za još ukusnih recepata, isprobajte naš recept kod kuće i ne zaboravite ostaviti komentar i sa nama podijeliti svoje mišljenje.
Krompir sa maslacem i bijelim lukom
Sastojci
Follow The Directions
Pećnicu zagrijte na 200°C.
Pleh obložite papirom za pečenje i ostavite sa strane.
U velikoj šerpi sa kipućom vodom kuhajte krompir oko 5-7 minuta.
Dok se krompir kuha, u zdjelu dodajte parmezan, maslinovo ulje, bijeli luk, italijansku mješavinu i po želji soli i bibera. Izmiješajte.
Krompir ocijedite i dodajte u zdjelu sa začinima i parmezanom. Izmiješajte.
Na pripremljeni pleh poredajte krompir prerazanom stranom okrenutom prema dolje.
Pecite dok krompir ne počne da rumeni, oko 25 do 35 minuta.
Izvadite krompir iz pećnice i prebacite ga u veliku zdjelu.
Krompir prelijte otopljenim maslacem i dodajte isjeckani peršun. Izmiješajte. Poslužite odmah.
Pratite nas na Instagramu njam.ba za još ukusnih recepata, isprobajte naš recept kod kuće i ne zaboravite ostaviti komentar i sa nama podijeliti svoje mišljenje.
Ocijeni