-
Priprema15 min
-
Kuhanje15 min
Punjena jaja su klasično predjelo koje nikada ne izlazi iz mode. Bilo da ste iskusni profesionalac ili početnik u kuhinji, lako ćete ih napraviti i prilagoditi svom ukusu, mogućnosti su beskrajne. Ovi mali zalogaji savršeni su za svaku priliku, od porodičnih okupljanja do otmjenih zabava.
Sastojci
Koraci
Lagano osušite jaja, a zatim i prepolovite po dužini. Izvadite žumanca i dodajte ih u zdjelu, a bjelanjke rasporedite na tanjir za serviranje.
Zgnječite žumanca a zatim im dodajte majonezu, sok od limuna i senf. Po želji začinite solju i biberom.
Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Ravnomjerno rasporedite fil od žumanaca u bjelanjke.
Pospite vlascem i poslužite.
Ne zaboravite da nas pratite na Instagramu njam.ba za svakodnevnu inspiraciju i još ukusnih recepata. Voljeli bismo čuti šta mislite o ovom receptu, pa svakako ostavite komentar i javite nam kako Vam se dopao.
Punjena jaja – Deviled Eggs
Sastojci
Follow The Directions
Lagano osušite jaja, a zatim i prepolovite po dužini. Izvadite žumanca i dodajte ih u zdjelu, a bjelanjke rasporedite na tanjir za serviranje.
Zgnječite žumanca a zatim im dodajte majonezu, sok od limuna i senf. Po želji začinite solju i biberom.
Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Ravnomjerno rasporedite fil od žumanaca u bjelanjke.
Pospite vlascem i poslužite.
Ne zaboravite da nas pratite na Instagramu njam.ba za svakodnevnu inspiraciju i još ukusnih recepata. Voljeli bismo čuti šta mislite o ovom receptu, pa svakako ostavite komentar i javite nam kako Vam se dopao.
Ocijeni