- Kuhinja: Svjetska
- Težina: Lagano
-
Priprema20 min
-
Kuhanje25 min
-
Broj osoba4
Ovaj recept možete napraviti i ako nemate fritezu na vrući zrak, možete ga ispeći u pećnici. Pecite u pećnici na 180°C 25-30 minuta.
Ne zaboravite slikati svoja jela i označiti nas!
Sastojci
Koraci
U tavu dodajte 2 kašike mslinovog ulja, špinat i papriku. Dinstajte nekoliko minuta dok ne omekšaju.
Zatim dodajte dimljenu slatku papriku, 1/4 male kašike bibera i 1/2 male kašike soli. Izmiješajte i skinte s kola.
U manju zdjelu dodajte 3 kašike maslinovog ulja, paradajz pastu, bijeli luk u prahu, 1/4 male kašike bibera i 1/2 male kašike soli. Izmiješajte.
Na pilećem fileu napravite rezove nožem duboke oko 1 cm.
Umakom koji ste pripremili premažite pileći file, a zatim napunite smjesom od špinata.
Pecite u fritezi na vrući zrak oko 25 minuta na 180°C.
Pet minuta prije isteka pečenja na piletinu stavite listove cheddar sira.
Pileći file sa špinatom i paprikom iz friteze na vrući zrak
Sastojci
Follow The Directions
U tavu dodajte 2 kašike mslinovog ulja, špinat i papriku. Dinstajte nekoliko minuta dok ne omekšaju.
Zatim dodajte dimljenu slatku papriku, 1/4 male kašike bibera i 1/2 male kašike soli. Izmiješajte i skinte s kola.
U manju zdjelu dodajte 3 kašike maslinovog ulja, paradajz pastu, bijeli luk u prahu, 1/4 male kašike bibera i 1/2 male kašike soli. Izmiješajte.
Na pilećem fileu napravite rezove nožem duboke oko 1 cm.
Umakom koji ste pripremili premažite pileći file, a zatim napunite smjesom od špinata.
Pecite u fritezi na vrući zrak oko 25 minuta na 180°C.
Pet minuta prije isteka pečenja na piletinu stavite listove cheddar sira.
Ocijeni