Pileći file sa špinatom i paprikom iz friteze na vrući zrak

Pileći file sa špinatom i paprikom iz friteze na vrući zrak
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    25 min
  • Broj osoba
    4

Ovaj recept možete napraviti i ako nemate fritezu na vrući zrak, možete ga ispeći u pećnici. Pecite u pećnici na 180°C 25-30 minuta.

Ne zaboravite slikati svoja jela i označiti nas!

Sastojci

Koraci

Korak 1

U tavu dodajte 2 kašike mslinovog ulja, špinat i papriku. Dinstajte nekoliko minuta dok ne omekšaju.

Korak 2

Zatim dodajte dimljenu slatku papriku, 1/4 male kašike bibera i 1/2 male kašike soli. Izmiješajte i skinte s kola.

Korak 3

U manju zdjelu dodajte 3 kašike maslinovog ulja, paradajz pastu, bijeli luk u prahu, 1/4 male kašike bibera i 1/2 male kašike soli. Izmiješajte.

Korak 4

Na pilećem fileu napravite rezove nožem duboke oko 1 cm.

Korak 5

Umakom koji ste pripremili premažite pileći file, a zatim napunite smjesom od špinata.

Korak 6

Pecite u fritezi na vrući zrak oko 25 minuta na 180°C.

Korak 7

Pet minuta prije isteka pečenja na piletinu stavite listove cheddar sira.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!