-
Priprema10 min
-
Kuhanje25 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Francusku leću kuhajte u slanoj vodi, 20-25 minuta ili dok leća ne bude al dente.
U međuvremenu u tavi zagrijte ekstra djevičansko maslinovo ulje. Dodajte bijeli luk, bademe u listićima i pinjole.
Pržite povremeno miješajući dok ne počne da rumeni. Skinite sa kola i sačekajte da se ohladi.
U zdjelu dodajte ocijeđenu francusku leću, zelenu salatu, krastavicu, ekstra djevičansko maslinovo ulje sa bademima i pinjolima i po želji začinite biberom i soli. Izmiješajte i poslužite.
Salata sa francuskom lećom
Sastojci
Follow The Directions
Francusku leću kuhajte u slanoj vodi, 20-25 minuta ili dok leća ne bude al dente.
U međuvremenu u tavi zagrijte ekstra djevičansko maslinovo ulje. Dodajte bijeli luk, bademe u listićima i pinjole.
Pržite povremeno miješajući dok ne počne da rumeni. Skinite sa kola i sačekajte da se ohladi.
U zdjelu dodajte ocijeđenu francusku leću, zelenu salatu, krastavicu, ekstra djevičansko maslinovo ulje sa bademima i pinjolima i po želji začinite biberom i soli. Izmiješajte i poslužite.
Ocijeni