- Kuhinja: Svjetska
- Težina: Lagano
-
Priprema5 min
-
Kuhanje10 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
U velikoj tavi na srednje jakoj temperaturi zagrijte maslinovo ulje.
Kada se ulje zagrije dodajte luk i dinstajte oko 4 minute ili dok ne omekša. Ukoliko luk krene da rumeni smanjite temperaturu.
Dodajte bijeli luk i dinstajte 1-2 minute ili dok bijeli luk ne zamiriše.
Dodajte lisičarke i malo soli. Dinstajte oko 4 minute, pokušajte ih ne miješati previše.
Nakon 4 minute dodajte maslac i kuhajte još 2 minute.
Dodajte preostalu so i biber. Izmiješajte i poslužite.
Dinstane lisičarke
Sastojci
Follow The Directions
U velikoj tavi na srednje jakoj temperaturi zagrijte maslinovo ulje.
Kada se ulje zagrije dodajte luk i dinstajte oko 4 minute ili dok ne omekša. Ukoliko luk krene da rumeni smanjite temperaturu.
Dodajte bijeli luk i dinstajte 1-2 minute ili dok bijeli luk ne zamiriše.
Dodajte lisičarke i malo soli. Dinstajte oko 4 minute, pokušajte ih ne miješati previše.
Nakon 4 minute dodajte maslac i kuhajte još 2 minute.
Dodajte preostalu so i biber. Izmiješajte i poslužite.
Ocijeni