Focaccia od bundeve i ružmarina

Focaccia od bundeve i ružmarina
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    25 min

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodajte brašno, kvasac i šećer. Izmiješajte.

Korak 2

U drugu zdjelu dodajte pire od bundeve, jaje, so, kurkumu, ekstra djevičansko maslinovo ulje i toplo mlijeko. Izmiješajte.

Korak 3

Sada dodajite miješajući malo po malo brašna u smjesu. Trebali biste dobiti glatko tijesto.

Korak 4

Tijesto pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se diže na toplom mjestu dok se ne udvostruči. To će trajati otprilike 90 minuta.

Korak 5

Nakon što tijesto nadođe, prebacite ga u tepsiju prečnika 30 cm, dobro podmazanu maslinovim uljem.

Korak 6

Ostavite focacciu sa se nadolazi još 20 minuta. Zatim po površini rasporedite svježi ružmarin.

Korak 7

Pecite na 180°C, oko 25 minuta.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!