-
Priprema10 min
-
Kuhanje10 min
-
Broj osoba2
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodajte brašno, biber i so. Izmiješajte.
Pospite ravnomjerno po pilećem fileu, sa obje strane, pritiskajući rukama.
U tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj temperaturi.
Dodajte pileći file.
Pržite sa jedne strane 3-4 minute, zatim okrenite i pržite još 3-4 minute.
Izvadite piletinu na tanjir i ostavite sa strane.
U istu tavu dodajte maslac i bijeli luk. Dinstajte 30 sekundi, a zatim dodajte sok od limuna i pileći temeljac. Kuhajte 1-2 minute.
Vratite piletinu nazad u tavu i uz pomoć kašike, prelijte sos preko piletine. Dodajte koricu limuna i poslužite. Prijatno!
Piletina sa biberom i limunom
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodajte brašno, biber i so. Izmiješajte.
Pospite ravnomjerno po pilećem fileu, sa obje strane, pritiskajući rukama.
U tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj temperaturi.
Dodajte pileći file.
Pržite sa jedne strane 3-4 minute, zatim okrenite i pržite još 3-4 minute.
Izvadite piletinu na tanjir i ostavite sa strane.
U istu tavu dodajte maslac i bijeli luk. Dinstajte 30 sekundi, a zatim dodajte sok od limuna i pileći temeljac. Kuhajte 1-2 minute.
Vratite piletinu nazad u tavu i uz pomoć kašike, prelijte sos preko piletine. Dodajte koricu limuna i poslužite. Prijatno!