-
Kuhanje30 min
Sastojci
Koraci
U manjoj šerpi otopite maslac, na laganoj temperaturi.
Kada se maslac potpuno otopi, dodajte brašno. Miješajte dok se maslac i brašno ne sjedine.
Kuhajte oko 20 minuta na laganoj temperaturi, stalno miješajući.
Dodajte curry prah i garam masalu.
Kuhajte miješajući 30 sekundi a zatim skinite s vatre.
Prebacite u posudu obloženu papirom za pečenje. Sačekajte da se potpuno ohladi, a zatim ostavite u frižider preko noći.
Izrežite na kockice. Čuvajte u frižideru do mjesec dana ili zamrzivaču 3-4 mjeseca.
Japanese curry roux
Sastojci
Follow The Directions
U manjoj šerpi otopite maslac, na laganoj temperaturi.
Kada se maslac potpuno otopi, dodajte brašno. Miješajte dok se maslac i brašno ne sjedine.
Kuhajte oko 20 minuta na laganoj temperaturi, stalno miješajući.
Dodajte curry prah i garam masalu.
Kuhajte miješajući 30 sekundi a zatim skinite s vatre.
Prebacite u posudu obloženu papirom za pečenje. Sačekajte da se potpuno ohladi, a zatim ostavite u frižider preko noći.
Izrežite na kockice. Čuvajte u frižideru do mjesec dana ili zamrzivaču 3-4 mjeseca.