Japanese curry roux

Japanese curry roux
  • Kuhanje
    30 min
Naučite kako napraviti japanski Curry Roux od nule. Samo pet sastojaka! Ovaj jednostavan recept će vam pomoći da skuhate mnoge ukusne lonce japanskog karija.

Sastojci

Koraci

Korak 1

U manjoj šerpi otopite maslac, na laganoj temperaturi.

Korak 2

Kada se maslac potpuno otopi, dodajte brašno. Miješajte dok se maslac i brašno ne sjedine.

Korak 3

Kuhajte oko 20 minuta na laganoj temperaturi, stalno miješajući.

Korak 4

Dodajte curry prah i garam masalu.

Korak 5

Kuhajte miješajući 30 sekundi a zatim skinite s vatre.

Korak 6

Prebacite u posudu obloženu papirom za pečenje. Sačekajte da se potpuno ohladi, a zatim ostavite u frižider preko noći.

Korak 7

Izrežite na kockice. Čuvajte u frižideru do mjesec dana ili zamrzivaču 3-4 mjeseca.

Pogledajte još