Punjeni pileći file sa špinatom iz friteze na vrući zrak

Punjeni pileći file sa špinatom iz friteze na vrući zrak
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    20 min
  • Broj osoba
    2

Sastojci

Koraci

Korak 1

U manju zdjelu dodajte krem sir, paradajz pastu, suhi paradajz, bijeli luk i bosiljak. Izmiješajte.

Korak 2

Pileće filete položite na ravnu površinu. Nožem napravite džep u svakom filetu, pazeći da ne zasječete skroz do kraja.

Korak 3

Kašikom napunite džepove krem smjesom, a zatim zatvorite džep i pričvrstite čačkalicama.

Korak 4

Premažite spoljašnju stranu fileta sa 2 kašike maslinog ulja i začinite solju i biberom po ukusu.

Korak 5

Fritezu na vrući zrak zagrijte na 180°C.

Korak 6

Stavite punjene filete u fritezu na vrući zrak i pecite 16–20 minuta.

Korak 7

U tavi zagrijte 2 kašike maslinovog ulja.

Korak 8

Dodajte špinat i pržite dok ne omekša. Po želji začinite solju i biberom.

Korak 9

Poslužite pileći file uz špinat i uživajte.

Pogledajte još