Riža sa patlidžanom i paradajzom zapečena u pećnici

Riža sa patlidžanom i paradajzom zapečena u pećnici
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    40 min
  • Broj osoba
    4

Ova riža sa patlidžanom i paradajzom zapečena u pećnici pravi je ljetni obrok – lagan, aromatičan i pun boja! Kombinacija pečenog povrća, čili paprike i kremastog parmezana daje savršen balans ukusa.

Priprema je jednostavna, a rezultat je hranjivo jelo koje možete poslužiti kao glavno jelo ili prilog. Savršeno za vegetarijanski ručak, porodičnu večeru ili obrok unaprijed pripremljen za naredne dane.

Sastojci

Koraci

Korak 1

Rižu skuhajte prema uputstvu na pakovanju.

Korak 2

Na srednje jakoj temperaturi u tavi zagrijte maslinovo ulje a zatim dodajte luk. Pržiti oko 1 minute dok ne počne rumeniti.

Korak 3

Zatim dodajte patlidžan i pržite još 1 minutu.

Korak 4

Dodajte paradajz i čili papriku. Izmiješajte i kuhajte oko 7 minuta na srednje jakoj temperaturi. Po želji začinite solju.

Korak 5

Kuhanoj riži dodajte povrće i izmiješajte.

Korak 6

Prebacite u vatrostalnu posudu. Preko rasporedite komadiće maslaca i pospite naribanim paremzanom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C, 15 minuta. Poslužite toplo. Prijatno!

Pogledajte još