Cheesecake s matcha podlogom

Cheesecake s matcha podlogom
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    35 min
  • Broj osoba
    12

Otkrijte savršenu harmoniju kremastog cheesecakea i aromatične matcha podloge. Ovaj desert donosi spoj svježine limuna, slatkoće meda i bogatog ukusa mascarpone sira, upotpunjen zelenim tonovima matcha praha. Idealno za ljubitelje sofisticiranih i modernih kolača.

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodajte 200 g brašna, 100 g šećera, matcha prah, so i prašak za pecivo. Izmiješajte.

Korak 2

Dodajte puter. Miješajte rukom dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Zatim dodajte 2 jaja i mlijeko. Izmiješajte.

Korak 3

Kalup 13x30 cm, obložite papirom za pečenje. Ravnomjerno rasporedite tijesto. Čuvajte u frižideru dok napravite dio sa sirom.

Korak 4

U zdjelu dodajte mascarpone sir, med i sok od limuna. Izmiješajte.

Korak 5

Dodajte 30 g šećer i izmiješajte.

Korak 6

Zatim dodajte 1 jaje i izmiješajte.

Korak 7

Dodajte 40 g brašna i izmiješajte. Ravnomjerno rasporedite preko matcha tijesta.

Korak 8

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C, 35 minuta.

Korak 9

Sačekajte da se skroz ohladi a zatim poslužite.

Pogledajte još