Riža sa bademima i narom

Riža sa bademima i narom
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    20 min
  • Broj osoba
    6

Postoji nešto posebno u spoju topline riže, hrskavih badema i svježih, sočnih zrna nara. 
Ovaj mediteranski prilog unosi eleganciju i osvježenje u svaki obrok — savršeno se slaže s pečenim mesom, ribom ili povrćem.

Maslac i luk daju jelu nježnu aromu, bademi unose hrskavost, dok nar donosi iznenađujući, sočan kontrast koji oduševljava na prvi zalogaj. 

Sastojci

Koraci

Korak 1

U dubokoj tavi otopite maslac.

Korak 2

Dodajte luk. Pržite 3-4 minute, dok luk ne omekša.

Korak 3

Zatim dodajte rižu i pržite oko 2 minute.

Korak 4

Dodajte peršun i pileći temeljac. Izmiješajte. Pokrijte i kuhajte oko 10 minuta.

Korak 5

Pred kraj kuhanja dodajte bademe i po želji bibera i soli.

Korak 6

Sačekajte 10 minuta, prije nego što poslužite.

Korak 7

Rižu poslužite sa narom. Prijatno!

Pogledajte još