- Kuhinja: Svjetska
- Težina: Lagano

-
Priprema10 min
-
Kuhanje10 min
-
Broj osoba2
Omlet iz friteze na vrući zrak je idealno rješenje za brz, lagan i ukusan doručak bez stajanja pored šporeta.
Pahuljast zahvaljujući malom dodatku praška za pecivo, pun boja od paprike i mladog luka, te savršeno kremast uz topljenu gaudu — ovaj omlet je dokaz da jednostavni sastojci mogu dati vrhunski rezultat.
Savršen je za jutra kada želite nešto hranjivo, ali bez puno truda, kao i za brz obrok tokom dana.
Jednom kada ga isprobate u fritezi na vrući zrak, klasična verzija će pasti u zaborav.
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodajte jaja, mladi luk, crvenu i zelenu papriku, naribanu gaudu, prašak za pecivo i po želji bibera i soli. Izmiješajte.
Smjesu od jaja prebacite u kalup 20x20 cm, koji ste obložili papiromza pečenje, a zatim kalup stavite u korpu friteze na vrući zrak.
Omlet pecite na 180°C, 8-10 minuta. Izvadite i poslužite odmah. Prijatno!
Omlet iz friteze na vrući zrak
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodajte jaja, mladi luk, crvenu i zelenu papriku, naribanu gaudu, prašak za pecivo i po želji bibera i soli. Izmiješajte.
Smjesu od jaja prebacite u kalup 20x20 cm, koji ste obložili papiromza pečenje, a zatim kalup stavite u korpu friteze na vrući zrak.
Omlet pecite na 180°C, 8-10 minuta. Izvadite i poslužite odmah. Prijatno!

