-
Priprema10 min
-
Kuhanje15 min
-
Broj osoba15
Sastojci
Koraci
U šerpu dodajte šećer i vodu. Izmiješajte i stavite na kolo da proključa i kuhajte još 10 minuta. Skinite sa kola i ostavite da se ohladi.
U manju zdjelu dodajte otopljeni maslac i ulje. Izmiješajte.
Na radnu površinu stavite jufku, premažite uljem, a zatim stavite još jednu jufku. Zatim na jednu stranu rasporediti mljevene bademe i umotajte.
Na isti način pripremite i preostale jufke.
Izrežite na željenu veličinu.
Redajte u korpu od friteze ne vrući zrak. Za kraj pouljite preostalim uljem.(Friteza ne mora biti zagrijana.)
Pecite baklavu na 160°C, 15 minuta.
Izvadite baklavu iz friteze i prelijte hladnom agdom. Kada baklava upije sav sirup spremna je za serviranje.
Baklava iz friteze na vrući zrak
Sastojci
Follow The Directions
U šerpu dodajte šećer i vodu. Izmiješajte i stavite na kolo da proključa i kuhajte još 10 minuta. Skinite sa kola i ostavite da se ohladi.
U manju zdjelu dodajte otopljeni maslac i ulje. Izmiješajte.
Na radnu površinu stavite jufku, premažite uljem, a zatim stavite još jednu jufku. Zatim na jednu stranu rasporediti mljevene bademe i umotajte.
Na isti način pripremite i preostale jufke.
Izrežite na željenu veličinu.
Redajte u korpu od friteze ne vrući zrak. Za kraj pouljite preostalim uljem.(Friteza ne mora biti zagrijana.)
Pecite baklavu na 160°C, 15 minuta.
Izvadite baklavu iz friteze i prelijte hladnom agdom. Kada baklava upije sav sirup spremna je za serviranje.
Ocijeni